Ga terug
–+ servings
Garnalen in bang bang saus met rijst
Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Garnalen in bang bang saus met rijst

Garnalen in bang bang saus met rijst
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Garnalen in bang bang saus met rijst
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram witte rijst
  • 1 el zonnebloemolie
  • 12 garnalen, rauw (drooggedept en schoongemaakt)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 1/2 tl oregano
  • 200 ml bouillon (kip of groenten)
  • 60 gram mayonaise
  • 40 gram chili saus
  • 20 gram sriracha
  • 1 avocado, in plakjes gesneden
  • handje groene kiemen
  • 2 tl sesamzaadjes

Instructies

  • Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld gaar.
  • Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de garnalen samen met de knoflook, paprikapoeder, uipoeder en oregano tot roze en gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de bouillon, mayonaise, chilisaus en sriracha aan de pan toe en roer goed door. Voeg de garnalen weer toe en meng een paar minuten door zodat de saus kan indikken en de garnalen kunnen opwarmen. Breng indien nodig verder op smaak met zout.
  • Verdeel over 2 borden de rijst samen met de garnalen en de saus met de kiemen en de avocado. Strooi wat sesamzaadjes eroverheen als garnering en dien direct op.